STORITVE

Vsklopu storitev nudimo celovite rešitve za vse vrste elektro inštalacij, od napeljav do popravil ter poskrbimo tudi za vzdrževanje poslovnih prostorov in meritve elektro inštalacij. Delujemo na področju elektro inštalaterskih del in led tehnike

Tekom našega obstoja smo si ustvarili veliko referenc najrazličnejših projektov na vseh področjih. Nudimo hitro in kvalitetno izvedbo vseh del.

Elektroinštalacije

Poleg izvajanja elektro inštalacijskih del opravljamo tudi ostale storitve. V našem podjetju vam lahko ponudimo tudi svetovanje pri projektiranje elektro inštalacij, električne meritve ter vzdrževanje električnih inštalacij.

Električni stroji in naprave

V sklopu del vam nudimo priklop električnih aparatov, popravilo strojev ter namestitev in servis klimatskih naprav. Nudimo tudi izvedbo računalniških mrež, montažo ter priklop kamer ter hišnih alarmnih naprav.

Računalniške mreže

Nudimo celotno izvedbo računalniških mrež v vaših poslovnih, trgovskih ali zasebnih objektih. Pomagamo pri načrtovanju računalniških mrež in izvajamo finalizacijo internetnega omrežja za vaše poslovne ali osebne potrebe.

Alarmni sistemi

Izvajamo načrtovanje, vzpostavitev in vzdrževanje alarmnih sistemov za vaše poslovne, industrijske ali zasebne objekte. Po dogovoru s stranko izbiramo optimalne rešitve različnih proizvajalcev alarmnih sistemov.

Video nadzor

Poleg naštetega pa nudimo tudi načrtovanje, vzpostavitev in vzdrževanje video-nadzornih naprav za vaše poslovne, industrijske in/ali zasebne objekte. Poskrbeli bomo, da bomo izbrali najbolj optimalne rešitve za video nadzor v skladu z vašimi potrebami.

Kaj so elektroinstalacije?

Elektroinstalacije so eno od tistih gradbenih del, ki jih nikakor ne smemo izvajati v ‘lastni režiji’. Pomembni je, da že v fazi zasnove in projektiranja sodelujete z arhitektom in projektantom, da se kasneje ne bo zgodilo, da boste v spalnici ostali brez TV vtičnice ali na vrtu ne boste imeli kam vklopiti kosilnice. Pri inštalacijah je potrebno pomisliti na morebitne večje potrebe v prihodnosti npr. ob odločitev za instalacijo računalniškega omrežja, alarmnega sistema, klimatske naprave in podobnega. Zato zahtevajte povečan premer cevi za kable, saj le večji presek instalacijskih cevi omogoča napeljavo dodatnih kablov.

Kljub temu, da elektroinstalacije ne boste izvajali sami, je vendarle prav, da je individualni graditelj oziroma investitor seznanjen tudi z osnovami elektroinštalacijske tehnike. Zato smo za vas pripravili nekaj osnovnih informacij. V grobem elektroinstalacije ločimo na:

  • nizkonapetostne elektroenergetske inštalacije: namenjene so napajanju električnih naprav in razsvetljavi;
  • informacijske instalacije: so instalacije za telefon, protivlomno in protipožarno zaščito, klimatizacijo, računalniške mreže,…

Glede na izvedbo elektroinstalacije delimo v naslednje skupine:

  • instalacije pod ometom in v ometu: instalacije, ki se izdelajo že ob sami gradnji objekta, še preden se izdela zaključni ometni sloj;
  • instalacije nad ometom: vgrajujemo jih predvsem v vlažne prostore, kjer mora biti električna instalacija napeljana s plastičnimi vodniki na ustreznih skobah;
  • instalacije v votlih stenah: delimo jih na gorljive in negorljive, od vrste instalacije pa je odvisna tudi vrsta materiala, ki ga uporabimo za izvedbo električne instalacije. Sistem je primeren za suhomontažno gradnjo;
  • instalacije v betonu: se nameščajo že v začetnih fazah gradnje objekta;
  • instalacijski kanali: niso uporabljivi za stanovanjske prostore, pogosto pa se uporabljajo v industrijski gradnji;
  • instalacije z neizoliranimi vodniki: se v stanovanjskih objektih uporabljajo zgolj za nizkonapetostne sisteme kot npr. halogenske svetilke in podobne naprave.

Kaj je pomembno pri vgradnji elektro inštalacije?

Elektroinstalacije morajo biti izvedene v skladu z veljavnimi predpisi iz projekta elektroinstalacij. Pozorni moramo biti na to, da so nizkonapetostne doze vsaj 5 cm oddaljene od visokonapetostnih doz (220V). V istem tokokrogu ne moreta biti povezana dva napetostna nivoja, razen v primeru, da je med njima nameščena pregradna stena. Električne instalacije nameščamo v gibljive cevi, da so kasneje zamenljive. Vsi električni izvodi morajo vsebovati zaščitni vodnik, ki predstavlja tretjo žilo v trožilnem električnem vodu.